close
חזור
תכנים
שו"ת ברשת
מוצרים
תיבות דואר
הרשמה/ התחברות

דג כל אסכלה בשרית

הרב יניב חניא  כט סיוון, תשעד  27/06/2014

.......................

שאלה:

האם צריך לחכות שש שעות אחרי אכילת דג שנצלה על אסכלה בשרית?

תשובה:

בראש ובראשונה צריך לומר שאם הדג נצלה ממש על אסכלה בשרית (שנצלה עליה בשר ללא נקיון יסודי), יש רבים שאינם אוכלים את זה, וכך ראוי לנהוג. כי לא נוהגים לאכול בשר עם דג.
בעקבות השאלה בררתי מה עושים במסעדות בעניין, כי לא נראה לי הגיוני שיתנו הכשר לדג שנצלה ישירות על אסכלה של בשר, וגיליתי שנוהגים לשים אסכלה (רשת) על האסכלה של הבשר. במסעדה שבה שאלתי זו גם היתה רשת דקה.

כך- אם זה המקרה- שבו שמים רשת על רשת, הרי שלענ"ד למרות שניתן לאכול את זה מבחינת כשרות הרי שצריך לחכות שש שעות, כי נראה לי לא הגיוני שהשומן של הבשר לא יגיע לדג.
אם יש רשת אסכלה נפרדת, הרי שלא צריך לחכות שש שעות.     
תשובות נוספות בנושא-
כשרות לפסח משנה שעברה
לא אמורה להיות שום בעיה להשתמש בכשרות לפסח משנה שעברה במוצר סגור, אני סבור שזה יכול להיות בכל מוצר ו
בישול על כיריים בחוץ
אני באמת לא מבין מדוע יש להיזהר שלא יגלשו מים, אולי כדי שלא יווצר קשר בין הסיר לבין הכיריים.
כשרות תה
מכיוון שתה לא נחשב כצמח נגוע במיוחד, והוא עובר המון תהליכי יבוש ועיבוד נראה לי שניתן לשתות את התה כך
הבהרה
עכשיו הבנתי יותר, זו שאלה קשה, שאלתי רב נוסף והוא הציע שעל החלק שנגע בחלב תשפכו מים רותחים ועל החלק
המשך לכשרות
אם העניין הוא חציצה, זו לא בעיה, כי החרוזים הם חלק מהכפית, הם לא משהו חיצוני.
כשרות
אפשר לשרוף קצת באש את הצד של הכף שהנחת על החלבי.
לא הבנתי את הקשר לחרוזים בקצה השני, למה ז